вторник, 2 януари 2018 г.

lifecoachBG - блогът за българите в България, златният ключ към твоя успех!


Добре дошли в lifecoachBG!  
Тук e публикувана обобщена информация от 22-годишният ми опит в холистичният коучинг за най-успешните практики при решаването на всеки проблем с личността, със здравето, с взаимоотношенията, с професията, работата и бизнеса. 

Публикациите са на български език, описаните методи и техники са практикувани само от българи 
от всички възрасти, професии, вероизповедания, пол, социално положение  и местожителство някъде по света...  На някои места ще срещнете известни имена, такива като Джон Кехоу, Робин Шарма, Хенри Форд, Бенджамин Франклин и други, но 22-годишната ми практика на български лектор, консултант, личен съветник, треньор и коуч на повече от 300 българи и български фирми, ме е убедила, че западните методи не работят в България и този факт има обяснение: 

> американското мислене е коренно различно от българското;
> английската история е коренно различна от българската; 
> немското образование е напълно различно от българското; 
> френският характер няма нищо общо с българския характер;
> а италианският начин на живот е съвсем различен от българския начин на живот...  
И в този смисъл, само българското за българи доказано върши работа... 

В блога са публикувани примери и факти за равенството на хората  в едно нещо - в
секи от нас разполага със себе си и с едно и също време – както всеки друг човек, както и всички 7 милиона българи, и  както всеки един от останалите 7 милиарда човека по Земята.... Тогава каква е причината

> едни хора да бъдат здрави, а други – болни; 
едни хора да са щастливи, а други нещастни;
> едни хора да се справят с нещата от живота с лекота, а други да се блъскат с пот на челото без резултат;
> едни хора да са самостоятелни и да печелят самоуважението си, уважението на другите и парите си от практикуването на своята професия, а други да търсят работа на трудов договор, обикновено - без резултат или за мизерна заплата;
> едни хора да успеят да се самоизлекуват от рак, а други милиони – да умират от същата болест; 
едни хора да живеят пълноценно – щастливи и радостни, а други – като мишки в дупка;
и още много, много други подобни примери, които и ти знаеш със сигурност!


Практическият наръчник  за човека и бизнеса  "Направи сЕ сам/а" (програма "1+21") е най-добрата практическа програма за личностно, житейско, професионално и бизнес развитие на българите в България, Твърдя го от постигнатите резултати през 22-годишната ми практика като лектор, обучител, треньор и коуч,  започнала от Училището по мениджмънт към Нов български университет.

Методиката е създавана стъпка по стъпка, опит след опит, грешка след проба :), успех след грешката... и така нататък, ден след  ден, та и до днес – през целия период  на моята 22-годишна практика като личен и бизнес консултант, лектор, ментор и коуч ,  на повече от 300 българи и български фирми, мненията на някои от които са публикувани тук...

Коучинг обучението е индивидуално, онлайн в скайп, 
а в отделни случаи - и присъствено. 
Всяка седмица в скайп се провежда 1-часов сеанс/лекция/презентация, по време на която показвам на блога ми слайдове по темата и представям най-важното - тайните :) КАК се практикува всяка  техника и упражнение.

След сесията в скайп, изпращам на е-мейл е-самоучителя, по който човека всеки ден практикува включените в самоучителя техники и практики. Самостоятелната практика по всяка тема трае около 20-30 минути дневно. След 7-8 дни се повтаря същото, само че по следващия самоучител, тема N: 2  и така нататък, до тема N: 7.

При самостоятелното практикуване на програмата ми, се постигат уникални резултати в Квадрата на Живота: здраве - личен живот - професия - бизнес. Методите, включени в програмата дават резултати при всеки човек на възраст от 5 месеца до 74 години (това е диапазона на възрастта на хората, които съм консултирал и обучавал.  

В допълнение, въздействието на програмата трансформира болният (вкл. и от рак) човек в здрав човек; депресирания - в спокоен; безработният намира работа; самотният намира себе си и/или подходящ партньор; фалиращият излиза от от фалита; накратко, чрез програмата човек се научава да намира отговор на всеки въпрос и решение за всеки проблем.

Примери от практиката ми:
- студентите Нели, Перина, Елена – намерили своето място в живота и в професионалната реализация
- Калоян - 5 месеца, София

2. Фирмени: 
- Екс-директорката на Юнионбанк клон Пловдив, Мария Йорданова  – с която работих  3 години по лайф и бизнес коучинг програмата ми. Банката привлече повечеот 1500 клиенти и получи приз N: 1 от Европейската банка за работа по програмите за развитие на малкия и среден български бизнес. 
- Търговски център АТИК Пловдив
- Джоб Тайгър
- Книжарница Магелан
- Бизнес списание „Promo Market Plovdiv”

1993 - 2014: Чудесата, които се случиха и се случват в живота на хората и на бизнеса... Те са успели, значи можеш и ти!


Димитър Ташков
скайп: lifecoachbg
холистичен коучинг онлайн 
- отговор на всеки въпрос 

и решение за всеки проблем
Индивидуални, групови и фирмени консултации, тренинги, обучения и семинари - онлайн и присъствено.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

lifecoachbg@gmail.com