сряда, 19 февруари 2014 г.

Моята професионална история, 1967-2014.

Аз съм Димитър Ташков. Роден съм в Пловдив преди 64 години.  
За 47-те години трудов стаж, придобитите квалификации и професиите, които съм практикувал са: електроинженер силни токове с дългогодишна практика по приложна педагогика и психология на индивидуалното обучение и развитие на деца, ученици и възрастни, организационна психология, фирмено развитие, ПР, развитие на пазарите, брендинг, интерим мениджмънт, подбор и развитие на персонала.  

В работата си ползвам и енергийни техники и практики - Усуи Рейки Мастер 3-то ниво, Изис Сейким (Египетско Рейки), 2-ро ниво, НЛП, визуална психодиагностика, директното знание (чрез 3-то око) и други. Ползвам английски и руски езици.

От 1993 г. и до днес се развивам, усъвършенствам и работя като консултант, лектор, ментор и холистичен (уелнес, лайф, кариерен и бизнес) коуч по личностно, индивидуално и бизнес развитие, вече почти 20 години.

До 1990 г. работих като ел. инженер – въвеждане в експлоатация на високоволтови съоръжения на национални обекти в България и на строителни обекти в Либия.

През 1991 г. поради лични причини преминах на работа в нестопанския сектор. Участвах в създаването на Съюза на българските фондации и сдружения, фондация „Развитие на гражданското общество” и на още около 300 нестопански организиции из България.  Преминах специализирани обучения по „НСО Мениджмът и Маркетинг”, 
 управление на личността, бизнеса, пазарите, клиентите и ефективност на масовите комуникации с целевите групи потребители при  консултантски екипи към John Hopkins University for Policy Studies, Support Centers International и American Media College,  САЩ. 


През 1993 специализирах „ life & business coaching”  в Open Business School, Open University Лондон. Бях един от създателите на Училището по мениджмънт  към Нов Български Университет, София.

Успоредно с дейността ми в нестопанския сектор, в периода 1993 – 1995 г. създадох Регионален център на Училището по мениджмънт към НБУ в Пловдив, където се занимавах с маркетинга и привличането на мениджъри и висш управленски персонал на пловдивски фирми, както и обучението им по програмите на Open Business School Лондон.

През 2001 г. приключих дейността ми в нестопанския сектор и преминах в консултантския сектор като коуч, лектор, обучител, ментор и интерим мениджър на свободна практика. Консултирал съм  няколко десетки български фирми от Пловдив, Стара Загора, София, Шумен, и др. градове в България.

От 2001 г.  специализирам и прилагам тези практики в работата си като тренинг, коучинг и менторинг консултант, както и техниките за стимулиране на потенциала на ума (Mind Power) и методите (Рейки, Изис Сейким, Йога, Фен Шуй, НЛП, BTL и др.) за постигане на вътрешен баланс и развитие на личността, създаване на фирмени екипи, мотивация на човека и персонала, психология на потребителите, пазарите и клиентите. 

Чрез методите на динамичната психология (изграждане на вътрешна увереност, умения за общуване, развитие на личностни и професионални умения)  при промяната на поведението на личността, персонала и фирмата за успешната реализация в живота и професията – за периода 1994-2013 съм бил коуч, консултант и персонален обучител в практиката на живота и бизнеса на повече от 350 млади хора и дипломирани специалисти, студенти, служители и ръководители от различни нива в български и чуждестранни фирми.

В допълнение, като холистичен коуч прилагам в моята практика методика за комплексно развитие на здравето, разума, потенциала на ума,  емоционалната интелигентност, професионалното общуване и реализация и енергийни техники и практики, свързани с комуникацията със себе си, с подсъзнанието и с другите, както и методи за убеждаване без манипулиране.

Методиката  по която работя е създавана в продължение на повече от две десетилетия практика в консултирането, тренинги, менторинг и коучинг на българи от всички професии и на български фирми,  "
Златният ключ към твоя успех..."


Чудесата, които се случиха и се случват в живота на хората и на бизнеса... 


Димитър Ташков, София България
холистичен коучинг онлайн 
- отговор на всеки въпрос и решение за всеки проблем
Индивидуални, групови и фирмени консултации, тренинги, обучения и семинари - онлайн и присъствено.


47-те години житейски и професионален опит  споделям с хиляди хора в Интернет.skype: lifecoachbg
---
http://lifecoachbg.blogspot.com
Phone:  +359-2 – 416 85 67
Mob1. + 359 898 789 616
Mob2.  +359 888 780 028
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

lifecoachbg@gmail.com