петък, 1 ноември 2013 г.

Орел, рак и щука...

Орел, рак и щука = Дух, Тяло и Душа..

Душата навлиза в тялото на човека (ембриона) 3 месеца преди раждането. Мястото/вратата, през което Душата влиза се намира в предната част на мозъка и се нарича Индивидуалност/ Идентичност/Личност.

Душата е инструмент за материално/хоризонтално развитие на човека в живота - реализация в материалния свят на личността, изявата на Индивидуалността, тоест, изпълнението на мисията на Душата тук, на земята. Седалището на душата е сърцето. Душата е най-добрият съветник, ако човека може да чува/чувства съветите й - чувствата, идващи от сърцето.

Седалището на Духа е мозъка. Неговата енергия образува около главата на човека енергийно поле, наречено Ментално тяло. Духът е инструмента за духовно/вертикално развитие, т.е. вибрационно/енергийно извисяване на човека и свързване с по-високите/фини вибрационни нива на Вселената.

Човека се повява на бял свят ТРИ-единен с чистотата на Душата, Духа и Тялото. Влиянието на външните хора върху бебето и подрастващото дете бавно и сигурно разрушават това ТРИ-единство:
1/ Душата става алчна за похвали, за „аз съм по-красив/а, по-умен/на, по-хубаво пея, за отлични оценки в училище и т.н. ;
2/ Пред Духа се изправя враг, ЕГО-то, крещящо „аз искам”, „вие сте длъжни”, „на мен ми трябва” и така нататък;
3/ Разединението предизвиква несигурност у човека, а в резултат от несигурността се развива страх „дай да не правим нищо, защото може да стане нещо”... Страхът затваря човека в затвора на „нищонеправещите”. 

И така, ТРИ-единството се превръща в ТРИ-разделяне: Духът (Орела) тегли нагоре към по-високите духовни нива на развитие; Душата тегли напред към кариерата, парите, материалните блага; а Тялото (страха) тегли назад към сигурността на затвора на нищонеправещите”.

И така каруцата, теглена в три различни и противоположни посоки, стои на едно място на житейския друм докато ТРИ-разделените се трепят като каторжници да теглят всеки в своята посока...

Всяко начало има край, обаче, както и всеки край е ново начало... Тъпченето на едно място на каруцата, неудовлетворението и страха водят до житейски, професионални и бизнес провали, фалити, раздяли... 
Тези случки разболяват Душата. А болната Душа започва да произвежда болни чувства. Всички ние знаем името на болното чувство, то е ЕМОЦИЯТА.

Емоциите са болни чувства. И всяко решение, действие и поведение, подтикнато от болното чувство довежда до болни резултати, тоест, до още по-тежки провали, болести, фалити, депресии...

И така, омагьосаният кръг се затваря: „Болна Душа – Болно чувство – ЕМОЦИЯ – Болно/Неправилно действие – Болест/депресия – По-болна Душа – По-болно чувство... По-БОЛНА ЕМОЦИЯ – По-болно/по-неправилно действие – По-тежка болест/депресия и готово..., омагьосаният кръг се затваря! Това е АДЪТ!

Не се залъгвайте, че Адът е някъде долу, някъде там, някъде другаде, а Раят е там горе, някъде над небето! И АДЪТ и РАЯТ са на едно място – в Човека! Разстоянието между тях е само 30 сантиметра по отвесната линия от центъра на Мозъка до центъра на Сърцето на Човека...

Коментар: Преди няколко дни празнувахме Коледа/Рождество Христово. Много красиви пожелания, още по-красиви картинки и толкова... 
Това е Рождество Христово :) - орелът, рака и щуката да се върнат и да се съберат отново заедно там, откъдето са дошли... Както при оплождането в ембриона Дух, Душа и Тяло са били в единство - а с времето са се отделили като Орел, Рак и Щука - така и могат да се съберат отново там, откъдето са дошли, в Свещеното пространство на сърцето... Въпрос на практика и на знам и мога КАК да го постигна...  Това е Рая! И до него се стига когато орелът, рака и щуката се впрегнат в каруцата (човека) и потеглят в една посока... Това е то, което наричат пълноценна себереализация в живота!

холистичен коучинг онлайн 
- отговор на всеки въпрос 

и решение за всеки проблем


Глобул - 0898 789 616
Виваком - 0888 780 028
email: dimitar.tashkov@gmail.com

2 коментара:

  1. Ако детето се роди преждевременно в шести или по-ранен месец, как това се отразява на душата му според вашата теория?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това не е теория, а практика от 22 години насам :)
      http://reiki-izisseikim-dtashkov.blogspot.com
      Детето - дори и в 6-тия месец - не излиза на бял свят преди да получи душата си от Твореца...

      Изтриване

lifecoachbg@gmail.com